Coronavirus: China raportează 20 de noi decese la Shanghai şi 384 de cazuri

Coronavirus: China raportează 20 de noi decese la Shanghai şi 384 de cazuri

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat marţi 20 de decese în ultimele 24 de ore asociate COVID-19 în metropola estică Shanghai, astfel încât bilanţul total al morţilor de la declanşarea epidemiei în China a urcat la 5.112, relatează EFE.

Oraşul Shanghai, care este plasat deja de o lună într-un lockdown strict, însumează în total 474 de decese de la sfârşitul lunii februarie.

China, care aplică o politică strictă de "toleranţă zero" împotriva COVID-19, se confruntă cu o recrudescenţă a cazurilor atribuită variantei Omicron, care provoacă cifre record de contagieri nemaivăzute de la declanşarea pandemiei în prima jumătate a anului 2020.

Astfel, Comisia a raportat marţi 384 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, dintre care 368 prin contagiere locală şi restul importate.

Zonele cu cele mai multe contagieri intracomunitare au fost Shanghai (274) şi Beijing (51).

Restul contagierilor au fost depistate la călători veniţi din străinătate, în diferite regiuni ale ţării.

Numărul total al contagierilor active în China continentală se ridică la 16.266, dintre care 615 de persoane sunt în stare gravă.

Potrivit Comisiei, de la începerea pandemiei s-au infectat peste 217.000 de persoane în China, iar numărul deceselor a ajuns la 5.112
.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”