Coronavirus: Coreea de Sud va începe administrarea celei de-a 4-a doze de vaccin până la sfârşitul lunii februarie

Coronavirus: Coreea de Sud va începe administrarea celei de-a 4-a doze de vaccin până la sfârşitul lunii februarie

Coreea de Sud va începe să administreze cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii februarie şi va furniza milioane de kituri suplimentare de testare rapidă pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectare cu varianta Omicron, au confirmat luni autorităţile, relatează Reuters.

Persoanele din grupurile cu risc ridicat vor fi primele care primesc a patra doză de vaccin, de fapt a doua doză de rapel, a declarat ministrul Sănătăţii, Kwon Deok-cheol.

"Plănuim să oferim a patra doză celor care locuiesc în căminele de bătrâni şi unităţile de îngrijire şi celor cu sistem imunitar slăbit, în condiţiile unei creşteri recente a infectărilor în rândul persoanelor cu vârsta de 60 de ani şi peste", a mai spus el.

Cel puţin 44,22 milioane de persoane, sau 86,2% din populaţie, sunt vaccinate cu schema de bază.

Duminică au fost raportate 54.619 de noi cazuri de COVID, crescând numărul infectărilor la 1.405.246 în Coreea de Sud, a anunţat Agenţia pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KDCA). Numărul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 7.102.

Pe măsură ce varianta Omicron de coronavirus a devenit dominantă în ultima lună, guvernul sud-coreean a început să restricţioneze accesul la testele PCR pentru a fi disponibil celor din grupurile cu risc ridicat. Ceilalţi trebuie să facă mai întâi un test antigen rapid care se poate cumpăra din magazine sau este oferit gratuit de centrele publice de sănătate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”