Coronavirus: Donald Trump nu este îngrijorat în legătură cu mitingurile sale de campanie

Coronavirus: Donald Trump nu este îngrijorat în legătură cu mitingurile sale de campanie

Preşedintele american Donald Trump a apreciat luni că mitingurile de campanie nu reprezintă o problemă specială în contextul epidemiei de coronavirus pentru care SUA - potrivit lui - sunt bine pregătite, informează AFP.

'Cred că este foarte sigur', a declarat Trump, când a fost întrebat în Biroul Oval despre posibilele îngrijorări legate de răspândirea virusului în timpul acestor mari adunări în diferite părţi ale ţării.

'Aţi putea să-i întrebaţi pe democraţi despre aceasta. Ei desfăşoară mitinguri, sunt în campanie', a adăugat el.

Miliardarul republican, care participă luni seara la adunarea 'Keep America Great' în Charlotte, Carolina de Nord, va candida la 3 noiembrie pentru al doilea mandat prezidenţial de patru ani.

'Lucrăm din greu', a spus el, subliniind că s-a întâlnit cu reprezentanţii marilor grupuri farmaceutice luni după-amiază pentru a discuta despre cercetare.

'Le-am cerut să accelereze tot ceea ce fac în ceea ce priveşte vaccinurile', a spus Donald Trump.

Relativ scutite până acum, SUA au înregistrat primele două decese de coronavirus în weekend în regiunea Seattle (statul Washington), pe coasta de vest, regiunea cea mai afectată.

Primul caz de coronavirus a fost identificat şi la New York la o femeie, cadru medical de 39 de ani, care s-a întors recent dintr-un sejur în Iran.

'Nu este posibil ca (virusul) să fie atât de răspândit în întreaga lume şi în ţară fără ca New York să fie afectat', a comentat guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, adăugând, totuşi, că nu există motive de 'alarmă în acest stadiu'. AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 VIDEO Scandal cu răniți, mașini avariate și două femei care s-au înjunghiat, în Harghita