Coronavirus: Donald Trump va anunţa achiziţionarea a 150 de milioane de teste rapide de la Abbott

Coronavirus: Donald Trump va anunţa achiziţionarea a 150 de milioane de teste rapide de la Abbott

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, urmează să anunţe joi achiziţionarea a 150 de milioane de teste rapide pentru depistarea COVID-19 în cadrul unui acord cu grupul farmaceutic Abbott în valoare de 750 de milioane de dolari, a făcut cunoscut joi un responsabil american, citat de AFP.

Liderul administraţiei de la Washington ar urma să facă anunţul în cursul serii în discursul său de închidere a Convenţiei republicane şi de oficializare a candidaturii la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

"Este vorba despre o dezvoltare majoră care va ajuta ţara noastră să rămână deschisă, să îi readucă pe americani la muncă şi pe copii la şcoală", a comentat directoarea de comunicare a Casei Albe, Alyssa Farah.

"Administraţia Trump este mândră să se asocieze cu laboratorul Abbott pentru a face posibilă această achiziţie pentru a ajuta poporul american", a adăugat ea.

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a acordat miercuri seară grupului Abbott o autorizaţie în regim de urgenţă pentru noul său test de identificare directă a coronavirusului.

Pe site-ul său, Abbott a informat că testul va fi comercializat la preţul de 5 dolari şi că prezintă rezultatul în 15 minute.

Compania farmaceutică a adăugat că testul este simplu de folosit şi nu necesită echipamente de laborator, asemenea testelor de sarcină.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

2 „Joe, scuză-mă că te întrerup” / Momentul stânjenitor provocat de Macron l-a lăsat năuc pe Biden la întâlnirea G7

3 Priviți! Acestea sunt misiuni SUA și NATO în zona Mării Negre și a Deltei Dunării...

4 Laura Codruța Kovesi lovește într-o mare rețea de fraudare a fondurilor europene din România. Ofițerii Parchetului European fac percheziții în țara no…

5 Oleg Deripaska: Războiul din Ucraina, „o eroare colosală” / Declarații de o virulență rară făcute de apropiatul lui Putin