Coronavirus: Europa trebuie să arate că şi-a învăţat lecţia, susţine Angela Merkel despre al doilea val

Coronavirus: Europa trebuie să arate că şi-a învăţat lecţia, susţine Angela Merkel despre al doilea val

Cancelarul german Angela Merkel a declarat marţi că al doilea val de coronavirus în Europa este "grav" şi că blocul comunitar trebuie să arate că şi-a învăţat lecţia de la începutul pandemiei în prima parte a acestui an, relatează dpa.

"Trebuie să arătăm că ne-am învăţat lecţia", le-a spus cancelarul german reprezentanţilor din Comitetul Regiunilor prin videoconferinţă, referindu-se la restricţiile dure care au afectat grav PIB-ul UE.

"Trebuie să le cerem oamenilor din Europa să fie atenţi, să respecte regulile, să păstreze distanţa, să-şi acopere gura şi nasul şi să facă tot ce pot pentru a izola virusul, menţinând în acelaşi timp activitatea economică", a adăugat ea.

La puţin timp după ce Germania a preluat preşedinţia semestrială a Consiliului UE, cei 27 lideri ai UE au convenit asupra unei combinaţii de buget multianual şi pachet de stimulare în valoare de 1.800 miliarde de euro.

Parlamentul European nu şi-a dat încă acordul pentru noul buget multianual, care acoperă perioada din 2021 până în 2027.

Angela Merkel susţine că Germania lucrează la un compromis cu legislativul comunitar pentru a obţine trecerea pachetului. Discuţiile cu eurodeputaţii ar urma să continue miercuri.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...