Coronavirus: Franţa transmite Slovaciei 15.000 de vaccinuri împotriva COVID-19

Coronavirus: Franţa transmite Slovaciei 15.000 de vaccinuri împotriva COVID-19

Slovacia, ţară care a raportat cea mai mare rată de mortalitate asociată COVID din lume, a primit o donaţie franceză de 15.000 de doze de vaccin AstraZeneca împotriva coronavirusului, a anunţat duminică premierul slovac Igor Matovic, citat de France Presse.

Şeful guvernului a evocat "un mare gest amical" şi un "cadou foarte util şi simpatic" din partea Franţei într-o declaraţie făcută la Bojnice, în vestul Slovacei, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ambasadorul Franţei la Bratislava, Christophe Leonzi, potrivit agenţiei de presă TASR.

Matovic a spus că Franţa a sprijinit ideea unui transport de urgenţă a UE de 100.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech către Slovacia.

Duminică, Ministerul slovac al Sănătăţii a anunţat că a identificat varianta sud-africană a virusului în şapte eşantioane prelevate în ţară.

Slovacia, ţară membră a UE cu 5,4 milioane de locuitori, a înregistrat în medie 24,09 decese la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, rata cea mai mare din lume, potrivit AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

5 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…