Coronavirus: Franţa va renunţa la obligativitatea purtării măştii în unele şcoli primare

Coronavirus: Franţa va renunţa la obligativitatea purtării măştii în unele şcoli primare

Elevii din Franţa nu vor mai fi obligaţi să poarte măşti faciale de protecţie în şcolile primare din regiunile cu o rată scăzută de infectare cu COVID-19, potrivit unui decret guvernamental publicat joi, informează Reuters.

Parisul şi suburbiile învecinate nu se numără printre cele 47 de departamente metropolitane sau districte administrative, unde purtarea obligatorie a măştilor va fi sistată, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătăţii.

Măsura vine ca urmare a unei îmbunătăţiri a situaţiei COVID-19 în Franţa după ce guvernul a accelerat campania de vaccinare.

Zonele unde portul măştilor va înceta să mai fie obligatoriu în şcolile primare trebuie să raporteze sub 50 de cazuri COVID-19 la 100.000 de locuitori timp de cinci zile consecutiv.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a spus miercuri că Franţa plănuieşte să extindă starea de urgenţă până vara viitoare în scopul gestionării epidemiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro