Coronavirus: Germania se pregăteşte pentru o reîntoarcere în masă la telemuncă

Coronavirus: Germania se pregăteşte pentru o reîntoarcere în masă la telemuncă

Germania se pregăteşte pentru o reîntoarcere în masă la telemuncă, în încercarea de a stăvili un nou val al pandemiei de coronavirus, potrivit unui proiect de lege consultat duminică de AFP.

Reintroducerea regulii privind telemunca, regulă ce a fost ridicată la începutul lui iulie, intervine pe fondul unei resurgenţei îngrijorătoare a epidemiei în Germania.

Numărul de contaminări şi de decese asociate COVID-19 a crescut considerabil de la mijlocul lui octombrie, în condiţiile în care în Germania rata de vaccinare depăşeşte abia 67%.

Cu 289 de cazuri la 100.000 de persoane, rata de contaminare a atins duminică un nou record în Germania, cea mai populată ţară din Europa, potrivit agenţiei sanitare Robert Koch Institute (RKI).

"Valul următor va eclipsa toate valurile precedente", a declarat pentru săptămânalul Bild am Sonntag premierul landului Saxonia, Michael Kretschmer, a cărui regiune este în prezent printre cele mai afectate.

Potrivit proiectului de revenire la telemuncă, angajatorii germani vor fi obligaţi să ofere posibilitatea de a lucra de la domiciliu în absenţa unui "motiv profesional imperios" de a veni la birou.

De asemenea, orice persoană care se va deplasa la birou va fi obligată să arate că este vaccinată sau să prezinte un test negativ.

Guvernul federal german preconizează de asemenea să permită accesul la unele evenimente doar persoanelor vaccinate sau celor care au trecut prin boală şi pot face dovada unui test negativ, potrivit mass-media germane.

Proiectul de lege ar urma să fie prezentat pentru aprobare în camera inferioară a parlamentului joi, înainte de a fi aprobat de camera superioară vineri.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?