Coronavirus: Hong Kong renunţă la închiderea restaurantelor ca măsură de limitare a contaminărilor cu SARS-CoV-2

Coronavirus: Hong Kong renunţă la închiderea restaurantelor ca măsură de limitare a contaminărilor cu SARS-CoV-2

Autorităţile din Hong Kong au făcut un pas înapoi joi, la 24 de ore după închiderea restaurantelor la amiază, ca parte a luptei împotriva propagării noului coronavirus, anulând o măsură care suscitase un val de nemulţumiri din partea angajaţilor şi locuitorilor constrânşi să dejuneze pe trotuar, potrivit AFP.

Oraşul cu 7,5 milioane de locuitori se confruntă de la începutul lunii iulie cu o recrudescenţă a contaminărilor şi guvernul său a întărit gradual măsurile de distanţare socială.

După ce interzisese restaurantelor să servească în sală după ora 18:00 locală, el a extins miercuri măsura la întreaga zi, neautorizând decât vânzarea preparatelor culinare la pachet.

Reţelele sociale au fost inundate de fotografii ale angajaţilor constrânşi să mănânce pe trotuare şi în parcuri sub o temperatură toridă, una dintre ele arătând chiar pe cineva dejunând în toalete publice pentru a scăpa de o ploaie tropicală.

Organizaţii profesionale legate de partide pro-Beijing au protestat şi ele împotriva acestei măsuri adoptate pentru a încerca să se evite propagarea COVID-19.

Autorităţile au difuzat joi noi indicaţii, potrivit cărora restaurantele pot primi din nou clienţi în cursul zilei dacă nu sunt mai mult de doi la o masă şi folosind doar 50% din capacitatea lor. Seara, doar vânzarea preparatelor la pachet rămâne autorizată.

Hong Kong este cunoscut pentru apartamentele sale mici care uneori nu au bucătărie. Astfel, numeroşi locuitori din Hong Kong au obiceiul să mănânce în afara locuinţei lor, în restaurante ieftine.

Fosta colonie britanică, foarte dens populată, a fost una dintre primele zone afectate de epidemie după apariţia sa în China şi a înregistrat iniţial rezultate remarcabile împotriva coronavirusului.

Dar în timp ce lanţurile de contaminare locale au fost aproape întrerupte în iunie, infecţiile au reînceput în forţă în urmă cu câteva săptămâni.

Portul măştii este de acum obligatoriu în spaţiile publice din Hong Kong şi adunările cu mai mult de două persoane sunt interzise.

Deja de opt zile oraşul înregistrează peste 100 de noi contaminări zilnic.

Peste 3.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate de la începutul pandemiei la Hong Kong, dintre care majoritatea de la apariţia în această lună a noului val de contaminări. Numărul deceselor a trecut de la şapte la 24 în iulie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA