Coronavirus: În Ecuador, cel puţin 40% dintre cei bolnavi de COVID-19 n-au respectat carantina (preşedintele)

Coronavirus: În Ecuador, cel puţin 40% dintre cei bolnavi de COVID-19 n-au respectat carantina (preşedintele)

Cel puţin 40% din persoanele contaminate cu noul coronavirus în Ecuador n-au respectat măsura de carantină obligatorie, a declarat preşedintele Lenin Moreno, care a anunţat o supraveghere tehnologică a acestor pacienţi, potrivit AFP.

Acestea sunt "persoane inconştiente în unele cazuri şi iresponsabile în altele, întrucât chiar dacă au fost declarate pozitive de testele medicale sau suspectate de contaminare cu noul coronavirus s-au deplasat, părăsindu-şi domiciliul, şi nu au respectat carantina", şi-a exprimat regretul Moreno într-un discurs transmis de posturile de radio şi de televiziune.

Şeful statului a prezentat o hartă digitală pe care a arătat sectoarele traversate - potrivit lui - de către persoanele contaminate fără a oferi detalii despre modul în care a obţinut aceste date. El a ordonat "utilizarea acestui instrument şi punerea în aplicare a măsurilor şi a controalelor pentru a împiedica libera circulaţie a purtătorilor de virus".

Potrivit lui Moreno, circa 40% dintre persoanele contaminate nu au respectat carantina, în timp ce în ţară au fost raportate aproximativ 1.300 de cazuri.

Un total de 3.368 de cazuri de contaminare au fost înregistrate în Ecuador, între care 145 de decese.

În faţa epidemiei, guvernul ecuadorian a declarat stare sanitară în ţară şi a ordonat închiderea şcolilor, izolarea la domiciliu, limitarea traficului de automobile şi închiderea frontierelor, precum şi restricţii de circulaţie pe durata a 15 ore în regiunea Guayas (sud-vest), cea mai afectată de epidemia de COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /