Coronavirus: În Ecuador, cel puţin 40% dintre cei bolnavi de COVID-19 n-au respectat carantina (preşedintele)

Coronavirus: În Ecuador, cel puţin 40% dintre cei bolnavi de COVID-19 n-au respectat carantina (preşedintele)

Cel puţin 40% din persoanele contaminate cu noul coronavirus în Ecuador n-au respectat măsura de carantină obligatorie, a declarat preşedintele Lenin Moreno, care a anunţat o supraveghere tehnologică a acestor pacienţi, potrivit AFP.

Acestea sunt "persoane inconştiente în unele cazuri şi iresponsabile în altele, întrucât chiar dacă au fost declarate pozitive de testele medicale sau suspectate de contaminare cu noul coronavirus s-au deplasat, părăsindu-şi domiciliul, şi nu au respectat carantina", şi-a exprimat regretul Moreno într-un discurs transmis de posturile de radio şi de televiziune.

Şeful statului a prezentat o hartă digitală pe care a arătat sectoarele traversate - potrivit lui - de către persoanele contaminate fără a oferi detalii despre modul în care a obţinut aceste date. El a ordonat "utilizarea acestui instrument şi punerea în aplicare a măsurilor şi a controalelor pentru a împiedica libera circulaţie a purtătorilor de virus".

Potrivit lui Moreno, circa 40% dintre persoanele contaminate nu au respectat carantina, în timp ce în ţară au fost raportate aproximativ 1.300 de cazuri.

Un total de 3.368 de cazuri de contaminare au fost înregistrate în Ecuador, între care 145 de decese.

În faţa epidemiei, guvernul ecuadorian a declarat stare sanitară în ţară şi a ordonat închiderea şcolilor, izolarea la domiciliu, limitarea traficului de automobile şi închiderea frontierelor, precum şi restricţii de circulaţie pe durata a 15 ore în regiunea Guayas (sud-vest), cea mai afectată de epidemia de COVID-19. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Așa o fi?