Băsescu: Trebuie declarată stare de urgență. Izolarea în mediul rural e o glumă. Statul trebuie să rechiziționeze hoteluri și școli pentru carantină

Băsescu: Trebuie declarată stare de urgență. Izolarea în mediul rural e o glumă. Statul trebuie să rechiziționeze hoteluri și școli pentru carantină

Fostul președinte Traian Băsescu susține că trebuie declarată stare de urgență în România din cauza epidemiei de coronavirus, pentru că doar astfel pot fi luate măsuri drastice. El spune că izolarea în mediul rural e o glumă, iar statul trebuie să rechiziționeze hoteluri și școli pentru carantină.

Traian Băsescu a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că a cerut insistent introducerea stării de urgență, pentru că „în momentul de față CNSSU actioneaza ilegal, nu are drept sa stabilească limitarea libertatilor individuale decat in situatia existentei starii de urgenta. Or, izolarea la domiciliu si carantina nu pot fi impuse decat in situatie de stare de urgenta”.

Fostul președinte a spus că românii din Spania, Franța, Germania trebuie chemați în țară și puși în carantină două săptămâni.

„Guvernul trebuie să închirieze sau rechiziționeze hoteluri, școli. Dacă nu vor trece la măsuri aspre consistente, România va ajunge ca în situația Italiei”, a susținut Băsescu.

El a mai spus că președintele Iohannis trebuie să găsească urgent o soluție pentru „un guvern cu un program tehnic precis pana la alegerile parlamentare si sa dea tarii un guvern stabil. E important ca PSD și PNL sa accepte sa fie la guvernare. Sunt in familie, pot gasi formule”.

„Virusul asta poate sa iti ia plamanii, nu si creierul, asa ca presedintele nu are decat sa dea o solutie, nu mai putem intarzia. Vom ajunge la o epidemie de mari dimensiuni, pentru ca masurile au fost doar declarate la televizor de tot soiul de neispraviti, dar nu au fost implementate in teritoriu. Acea izolare in mediul rural e o gluma. Solutia era sa transforme scoli, hoteluri in carantina, indiferent daca veneau din zone declarate rosii sau nu”, a susținut Băsescu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

2 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

3 VIDEO Momentul în care un lunetist ucrainean elimină mai mulți soldați ruși

4 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

5 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze