Coronavirus: Incidenţa la şapte zile a atins un nivel record în Germania

Coronavirus: Incidenţa la şapte zile a atins un nivel record în Germania

Germania a atins un nivel record al incidenţei la şapte zile a cazurilor de COVID-19, cu 2011 cazuri la 1 milion de locuitori, cea mai mare valoare a acestui indicator de la începutul pandemiei, a anunţat luni dimineaţă Institutul Robert Koch (RKI), potrivit DPA şi AFP.

Incidenţa la şapte zile era de 1545 la 1 milion de persoane în urmă cu patru zile şi de 1302 la 1 milion de persoane lunea trecută.

Precedenta valoare record a indicatorului data din 22 decembrie 2020, cu 1976 la 1 milion de persoane.

În contextul în care rata vaccinării anti-COVID-19 se situează la sub 70%, autorităţile germane au lansat în ultimele zile apeluri către populaţie pentru a se mobiliza în această privinţă.

''Pentru persoanele nevaccinate, riscul ca ele să fie contaminate în următoarele luni este ridicat'', a avertizat şeful RKI, Lothar Wieler.

În landul Saxonia (est), unde rata incidenţei a depăşit dublul mediei la nivel naţional, ajungând la 4913 la 1 milion de locuitori, persoanele nevaccinate sunt supuse unor noi restricţii. Accesul în restaurante şi la evenimente indoor va fi permis doar celor vaccinaţi cu schema completă sau celor care pot face dovada trecerii prin boală.

Noile măsuri sunt cele mai stricte luate în Germania împotriva persoanelor nevaccinate. Vor fi exceptaţi doar copiii şi persoanele care nu pot fi vaccinate anti-COVID-19 din motive medicale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...