Coronavirus: India aprobă vaccinul rusesc Sputnik V

Coronavirus: India aprobă vaccinul rusesc Sputnik V

India a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a anunţat marţi un mare producător local de medicamente, în timp ce campania de vaccinare este în toi, iar numărul de contaminări este în creştere în această ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, informează AFP.

"Suntem foarte fericiţi că am obţinut autorizarea utilizării de urgenţă a Sputnik V în India", a declarat G.V.Prasad, copreşedinte şi director general al Dr Reddy's Laboratories, citat într-un comunicat. "Vaccinarea este instrumentul cel mai eficient în lupta noastră împotriva COVID-19", a subliniat el.

Sputnik V este al treilea vaccin care a obţinut aprobarea autorităţilor indiene, alături de Covashield, versiunea produsă pe plan local a vaccinului Oxford-AstraZeneca, şi Covaxin, un vaccin indian dezvoltat de societatea naţională Bharat Biotech.

În virtutea acordurilor deja încheiate, 852 de milioane de doze de vaccin rusesc, susţinut de Fondul de investiţii directe din Rusia (RDIF), vor fi produse în India.

Aprobarea vaccinului Sputnik V este "un progres major" după "o cooperare extinsă" în testele clinice ale vaccinului în India, a subliniat la rândul său Kiril Dmitriev, directorul general al RDIF, citat într-un comunicat.

India trece la ora actuală printr-o creştere accentuată a numărului de cazuri de COVID-19, iar autorităţile au trebuit să impună noi măsuri de luptă împotriva virusului, printre care interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, lockdown-uri parţiale sau restricţii privind deplasările şi activităţile, în funcţie de regiuni.

Luni, această ţară din Asia de Sud a anunţat o creştere cu peste 161.000 de noi contaminări. Mai mult de 100.000 de noi cazuri au fost semnalate zilnic în India de şapte zile consecutiv.

India, unde se află Serum Institute (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, şi-a început campania de vaccinare în masă la mijlocul lui ianuarie. Însă obiectivul ambiţios al guvernului, de a vaccina 300 de milioane de persoane până la sfârşitul lui iulie, este în întârziere din cauza stocurilor insuficiente în unele state şi a reticenţelor populaţiei cu privire la vaccinuri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale