Coronavirus: Iranul a înregistrat un număr record de aproape 21.000 de cazuri zilnice de COVID-19

Coronavirus: Iranul a înregistrat un număr record de aproape 21.000 de cazuri zilnice de COVID-19

Iranul a depăşit miercuri recordul zilnic de cazuri de COVID-19, în condiţiile în care numărul infectărilor a ajuns la 20.954, cu 3.500 mai multe cazuri faţă de ziua precedentă, a declarat Ministerul iranian al Sănătăţii, relatează Reuters.

Autorităţile iraniene au afirmat că numărul mare de cazuri este consecinţa comportamentului milioanelor de iranieni care ignoră măsurile de siguranţă şi care călătoresc sau petrec în familie Nowruz, sărbătoarea de două săptămâni a Anului Nou Iranian, care a început pe 20 martie.

Iranul, epicentrul pandemiei de COVID-19 din Orientul Mijlociu, a raportat în total 1.984.348 de cazuri. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari, a declarat pentru televiziunea de stat că 193 de persoane au murit marţi din cauza COVID-19, numărul total al deceselor ajungând la 63.699.

Numărul de cazuri zilnice de coronavirus înregistrat marţi a fost de 17.430.

Iranul a declarat luna trecută că un al patrulea val al pandemiei de coronavirus a apărut în zonele vestice şi centrale ale ţării, declanşat de călătoriile şi sărbătorile care marchează Anul Nou iranian.

Autorităţile iraniene au impus restricţii de circulaţie pe timpul nopţii în zeci de oraşe pentru a încerca să descurajeze reuniunile cu acest prilej. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...