Coronavirus: Iranul intenţionează să cumpere două milioane de doze de vaccin Pfizer

Coronavirus: Iranul intenţionează să cumpere două milioane de doze de vaccin Pfizer

Iranul intenţionează să cumpere două milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, a declarat marţi un important oficial din domeniul sănătăţii din ţara în care numărul cazurilor zilnice de infectări şi decese este relativ în scădere, relatează AFP.

"Un contract este pe cale să fie încheiat cu Biroul iranian pentru importuri pentru achiziţionarea în una până la două luni a două milioane de doze de vaccin Pfizer produs în Belgia", a declarat şeful Administraţiei pentru alimente şi medicamente din Iran, Mohammad-Réza Shanehsaz, citat de agenţia de presă Fars.

"În prezent, şase vaccinuri: Sputnik, AstraZeneca, Sinopharm, Bharat, Pfizer produs în Belgia şi Johnson & Johnson produs în Germania au primit undă verde", a adăugat el.

Autorităţile iraniene au aprobat, de asemenea, utilizarea de urgenţă a două vaccinuri produse în ţară, între care COViran Barekat, disponibile în cantităţi limitate.

Potrivit presei iraniene, ţara a primit peste 60 de milioane de doze de vaccinuri, mai ales din China.

Ţara cea mai afectată de pandemie din Orientul Mijlociu, Iranul a înregistrat peste 5,4 milioane de cazuri de infectări şi aproape 118.000 de decese de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor publicate marţi de Ministerul Sănătăţii. Cu toate acestea, în ultimele zile, numărul cazurilor de infectare şi de decese a început să scadă, după mai multe bilanţuri record înregistrate în august de contaminări şi decese.

Iranul se confruntă cu ceea ce este prezentat drept "al cincilea val" de coronavirus, alimentat de varianta Delta deosebit de contagioasă.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

2 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

3 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

4 Video viral

5 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…