Coronavirus: Irlanda începe o nouă fază de relaxare a restricţiilor

Coronavirus: Irlanda începe o nouă fază de relaxare a restricţiilor

Irlanda a intrat de luni într-o nouă fază de relaxare a restricţiilor decretate la 6 ianuarie, cu deschiderea centrelor comerciale neesenţiale şi reluarea activităţilor culturale în muzee, biblioteci sau galerii de artă, relatează EFE.

De luni, până la şase persoane din aceeaşi familie sau din maximum trei case se pot reuni, deşi întâlnirile pot fi organizate doar în exterior, iar cetăţenii se pot deplasa deja pe întregul teritoriu al ţării.

 


Foto: (c) Clodagh Kilcoyne / REUTERS


În total, 12.000 de magazine îşi deschid porţile săptămâna aceasta, cu măsuri suplimentare de securitate pentru saloanele de coafură sau centrele de cosmetică, în timp ce majoritatea centrelor comerciale vor oferi doar un serviciu de "rezervare şi ridicare" cu comandă prealabilă.

Planul de relaxare eşalonată a început la 12 aprilie în Irlanda în mod limitat, cu revenirea elevilor în bănci şi reluarea activităţii în construcţii pentru proiectele rezidenţiale.

 


Foto: (c) Clodagh Kilcoyne / REUTERS


Redeschiderea restului sectorului construcţiilor, precum şi a comerţului neesenţial răspunde unei evoluţii pozitive a pandemiei, care va determina şi viitorul sectorului hotelier şi al restaurantelor, care vor începe să-şi reia activitatea eşalonat la începutul lunii iunie.

În principiu, hotelurile şi alte tipuri de cazare vor primii primii clienţi din 2 iunie, în timp ce barurile şi restaurantele vor putea servi doar în spaţiul exterior grupuri de maximum şase persoane.

 


Foto: (c) Clodagh Kilcoyne / REUTERS


Guvernul a avertizat că următoarea fază a planului de relaxare depinde de situaţia epidemiologică şi de evoluţia campaniei de vaccinare.

Autorităţile sanitare irlandeze au anunţat vaccinarea, până vinerea trecută, a 1.305.178 de persoane cu prima doză, la o populaţie de aproape 5 milioane de locuitori, în timp ce 494.012 de persoane au efectuat şi rapelul.

 


Foto: (c) Clodagh Kilcoyne / REUTERS


Ultimele date publicate duminică arată că Irlanda a înregistrat două noi decese de coronavirus, ridicând numărul total al morţilor la 4.921, şi 514 noi contagieri, astfel încât bilanţul total a ajuns la 252.809 de cazuri.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

4 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

5 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc