Coronavirus: Israel va vaccina copiii cu vârsta între 5 şi 11 începând de marţi

Coronavirus: Israel va vaccina copiii cu vârsta între 5 şi 11 începând de marţi

Vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor din Israel cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani va începe marţi, cu doze Pfizer/BioNtech, a anunţat vineri prim-ministrul Naftali Bennett, informează AFP.

"De marţi, şi copiii vor putea fi vaccinaţi", a scris Naftali Bennett pe pagina sa de Facebook, promiţând "transparenţă deplină" în această privinţă.

Conform studiilor clinice efectuate de Pfizer pe mii de copii, vaccinul s-a dovedit eficient în proporţie de 90,7% împotriva formelor simptomatice ale bolii.

Sute de mii de doze, care trebuiau să fie livrate la jumătatea săptămânii, vor ajunge duminică, conform media israeliene.

Aproximativ 5,7 milioane dintre cei nouă milioane de israelieni, dintre care peste 80% adulţi, au primit două doze de vaccin, iar autorităţile au lansat în vară o nouă campanie pentru administrarea unei doze de rapel.

Canada a dat vineri undă verde vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani cu Pfizer/BioNtech, iar în Statele Unite campania de vaccinare pentru această grupă de vârstă a debutat la începutul lunii noiembrie. În China, Emiratele Arabe Unite, Cambodgia şi Columbia, copiii cu vârsta sub 12 ani pot fi vaccinaţi cu vaccinul chinezesc Sinovac. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /