Coronavirus: Israelul a depăşit 2.000 de contagieri într-o singură zi

Coronavirus: Israelul a depăşit 2.000 de contagieri într-o singură zi

Ministerul Sănătăţii israelian a informat marţi că s-au înregistrat 2.001 noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, o cifră pe care autorităţile o consideră drept limită pentru a reimpune izolarea totală, relatează EFE.

Se aşteaptă ca Ronni Gamzu, noul coordonator naţional pentru pandemia de coronavirus, să prezinte în cursul zilei noul plan pentru stăvilirea răspândirii celui de-al doilea val care deocamdată nu a reuşit să fie controlat, deşi o bună parte a populaţiei respectă normele de distanţare fizică şi purtarea măştilor sanitare.

Potrivit mass-media locale, intenţia lui Gamzu ar fi să evite cu orice preţ reimpunerea izolării totale, lucru ce părea iminent în ultimele săptămâni şi pe care însuşi ministrul sănătăţii, Yuli Edelstein, îl credea "inevitabil" după depăşirea pragului celor 2.000 de contagieri zilnice.

Numărul total al contagierilor se ridică în prezent la 64.649, de la detectarea primului caz în această ţară, la sfârşitul lunii februarie.

Dintre persoanele infectate, 321 sunt în stare gravă, 97 având nevoie de ventilatoare, în timp ce numărul deceselor a urcat deja la 480.

În prezent în Israel sunt impuse puţine restricţii, unde nu există limitări privind deplasările iar majoritatea magazinelor sunt deschise. Totuşi la sfârşit de săptămână este în vigoare un regim special, cu închiderea parţială a centrelor comerciale, a barurilor care nu servesc mâncare şi a restaurantelor cu suprafeţe mari.

În ultimele săptămâni a avut loc o amplă polemică între executiv şi comitetul parlamentar de răspuns la pandemie, care a anulat mai multe măsuri anunţate de guvern, inclusiv închiderea restaurantelor şi a sălilor de sport.

În stradă s-au înmulţit protestele împotriva premierului Benjamin Netanyahu pe care manifestanţii îl acuză că a gestionat în mod iresponsabil pandemia şi criza economică şi îi cer demisia inclusiv pentru dosarele de corupţie împotriva sa. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…