Coronavirus: Israelul a înregistrat noi creşteri ale numărului de infecţii

Coronavirus: Israelul a înregistrat noi creşteri ale numărului de infecţii

Ministerul Sănătăţii din Israel a raportat joi cel mai mare număr de noi infectări cu coronavirus din ultimele aproape 3 luni - 5.618 noi cazuri, transmite DPA.

Un astfel de bilanţ zilnic nu a mai fost raportat de la începutul lunii octombrie, pe când Israelul se afla în mijlocul celui de-al doilea lockdown la nivel naţional. Acel lockdown, impus la jumătatea lui septembrie, a avut ca efect scăderea semnificativă a numărului de infectări zilnice, notează DPA. Însă, chiar şi aşa, numărul de infecţii a continuat să crească constant de la jumătatea lunii octombrie, când Israelul a început să reducă restricţiile de lockdown în etape.

Cel de-al treilea lockdown, ce a început duminică, a fost criticat de unii profesionişti din domeniul medical ca fiind prea lax pentru a putea fi numit "lockdown".

Între timp, premierul Benjamin Netanyahu a anunţat cu mândrie că Israelul este ţara cu cel mai mare număr de vaccinări pe cap de locuitor din lume, conform site-ului Our World in Data, notează DPA.

Ministrul sănătăţii, Yuli Edelstein a postat joi un mesaj pe Twitter în care susţine că peste 150.000 de israelieni sunt vaccinaţi în fiecare zi cu prima doză din vaccinul americano-german Pfizer/BioNTech, în cele 257 de centre de vaccinare amenajate pe întreg cuprinsul ţării.

"După 11 zile de la începerea campaniei de vaccinare (...) aproape 800.000 de cetăţeni au fost inoculaţi", a postat Edelstein, mulţumindu-le echipelor medicale.

Premierul Netanyahu a declarat că dacă acest ritm de vaccinare va fi menţinut, iar Pfizer precum şi compania americană Moderna vor trimite la timp dozele de vaccinuri comandate, Israelul ar putea deveni prima ţară care să învingă pandemia.

Israelul, o ţară cu 9,2 milioane de locuitori, a raportat până în prezent 3.318 decese din cauza noului coronavirus.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /