Coronavirus: Italia a administrat până acum 100 de milioane de doze de vaccin

Coronavirus: Italia a administrat până acum 100 de milioane de doze de vaccin

Guvernul italian a anunţat joi un nou succes al campaniei sale de vaccinare anti-COVID-19: administrarea a 100 de milioane de doze de vaccin până în prezent, informează dpa.

Generalul italian Francesco Paolo Figliuolo, care este responsabil pentru distribuirea vaccinului, a apreciat realizarea drept "un rezultat excepţional".

Până acum, circa 80,1% dintre italieni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză, în timp ce 77,3% au primit cel puţin două doze, potrivit numărătorii realizate de Fundaţia independentă GIMBE. Circa 16,2% dintre italieni sunt deja vaccinaţi şi cu doza booster.

Printre italienii cu vârste peste 12 ani, circa 88% au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

Guvernul de la Roma a anunţat de asemenea că în săptămânile următoare vor fi disponibile vaccinuri pentru 25 de milioane de italieni.

Vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 12 ani va începe în Italia pe 16 decembrie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu