Coronavirus: Liderii statelor UE vor avea o nouă videoconferinţă la 19 noiembrie

Coronavirus: Liderii statelor UE vor avea o nouă videoconferinţă la 19 noiembrie

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene se reunesc în 19 noiembrie pentru un summit în sistem de videoconferinţă consacrat pandemiei de COVID-19, la trei săptămâni după ultimul lor schimb de opinii pe acest subiect, a anunţat marţi Consiliul European, transmit AFP şi EFE.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, ''va convoca o nouă videoconferinţă dedicată răspunsului UE la COVID-19 joi, 19 noiembrie, la ora 18:00 (17:00 GMT)'', a scris pe Twitter purtătorul său de cuvânt, Barend Leyts.

Liderii ţărilor membre, care au discutat pe 29 octombrie despre modalităţile de coordonare mai bună a măsurilor anti-COVID-19, şi-au anunţat intenţia de a avea constant videoconferinţe privind pandemia, în contextul în care Europa se confruntă cu un al doilea val de contaminări.

Pandemia de COVID-19 a cauzat 1,2 milioane de decese în întreaga lume. Europa este regiunea unde boala s-a răspândit cel mai rapid (peste 284.000 de morţi), determinând guvernele să introducă noi restricţii, cu riscul de a provoca proteste în rândul populaţiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Schimbare de tactică? / Rușii au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat