Coronavirus: Marea Britanie va administra vaccinul Moderna din a treia săptămână a lunii aprilie

Coronavirus: Marea Britanie va administra vaccinul Moderna din a treia săptămână a lunii aprilie

Marea Britanie va începe să administreze de la jumătatea lunii aprilie vaccinul anti-COVID-19 produs de compania americană Moderna, a declarat marţi coordonatorul campaniei britanice de vaccinare, Nadhim Zahawi, potrivit căruia programul de imunizare se află pe drumul cel bun în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor fixate de Guvernul de la Londra, informează Reuters.

Întrebat de jurnalişti dacă acest vaccin va începe să fie administrat în Marea Britanie de la jumătatea lunii aprilie, Nadhim Zahawi a răspuns afirmativ.

"Va fi administrat cam din a treia săptămână a lunii aprilie", a declarat el pentru BBC TV, adăugând că este încrezător în posibilitatea ca guvernul britanic să îşi atingă obiectivul de a oferi tuturor rezidenţilor adulţi din această ţară o primă doză a unui vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii iulie.

Totodată, Nadhim Zahawi a mai spus marţi că indiferent de formatul în care Marea Britanie va emite un certificat COVID-19, acel document va trebui să îndeplinească două condiţii: să fie uşor de utilizat şi să nu discrimineze persoanele care nu sunt vaccinate.

"Nu va exista o situaţie în care guvernul va permite acest lucru", a răspuns oficialul britanic atunci când a fost întrebat dacă viitorul certificat va fi discriminatoriu.

"Fiecare poate să îşi procure un test. Nu există o discriminare din acest punct de vedere. Însă nu toată lumea poate deocamdată să se vaccineze... de aceea va trebui să analizăm toate tehnologiile disponibile, pentru a ne asigura că ele funcţionează bine împreună", a adăugat Nadhim Zahawi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...