Coronavirus: Merkel, ''foarte preocupată'' de o relaxare a respectării restricţiilor în Germania

Coronavirus: Merkel, ''foarte preocupată'' de o relaxare a respectării restricţiilor în Germania

Cancelarul Angela Merkel a declarat luni că este ''foarte preocupată'' de o posibilă relaxare a germanilor în ceea ce priveşte respectarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, relatează AFP.

Germania a început luni o ridicare parţială a restricţiilor, între care redeschiderea magazinelor cu mai puţin de 800 de metri pătraţi. Cu toate acestea, rămân în vigoare regulile privind adunările cu mai mult de două persoane şi o distanţă minimă de 1,5 metri în locuri publice.

Liderul german şi-a exprimat nemulţumirea luni dimineaţă în timpul unei videoconferinţe cu liderii partidului conservator CDU.

Merkel a cerut în special să înceteze discuţiile cu privire la o posibilă ridicare totală a restricţiilor în Germania, au declarat mai mult participanţi la videoconferinţă.

Angela Merkel s-a declarat de asemenea ''foarte preocupată'' de nerespectarea crescută, în opinia ei, a regulilor de distanţare socială.

"Ceea ce contează acum este evoluţia situaţiei până la 30 aprilie, data de expirare a regulilor actuale de protecţie", a declarat Merkel în timpul discuţiei, adăugând că probabil va trebui să se aştepte până la 8 sau 9 mai pentru a afla dacă, pe lângă redeschiderea treptată a şcolilor programată pentru 4 mai, vor fi posibile noi ridicări ale restricţiilor.

Germania a raportat luni 141.672 de cazuri înregistrate oficial de coronavirus (+1.175 în 24 de ore) şi 4.404 de decese, potrivit institutului Robert Koch. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…