Coronavirus: Mike Pompeo critică Africa de Sud şi Qatarul pentru că au "acceptat" medici cubanezi

Coronavirus: Mike Pompeo critică Africa de Sud şi Qatarul pentru că au "acceptat" medici cubanezi

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a criticat miercuri Africa de Sud şi Qatarul deoarece au "acceptat" medici din Cuba pentru a lupta împotriva coronavirusului, acuzând insula comunistă că exploatează pandemia, notează AFP.

Cuba a pus la punct de mult timp exportul de servicii medicale, care constituie unul din motoarele economiei sale, dar şi al medicilor trimişi în cele patru colţuri ale lumii, un preţios instrument diplomatic.

"Am remarcat cum regimul de la Havana profită de pandemia de COVID-19 pentru a continua să exploateze personalul medical cubanez", a spus Mike Pompeo în cursul unei conferinţe de presă la Washington.

"Salutăm faptul că liderii Braziliei, Ecuadorului, Boliviei şi altor ţări au refuzat să închidă ochii în faţa acestor abuzuri practicate de regimul cubanez şi le cerem tuturor ţărilor să facă acelaşi lucru, în special locuri ca Africa de Sud şi Qatar", a adăugat el.

"Guvernele care acceptă medici cubanezi trebuie să îi plătească direct. Altfel, când plătesc regimul, ajută guvernul cubanez să tragă profit dintr-un trafic de fiinţe umane", a insistat şeful diplomaţiei americane.

Africa de Sud, care întreţine relaţii bune cu Statele Unite, ca şi Qatarul, a anunţat luni sosirea a 217 medici cubanezi în ţară, cea mai lovită de coronavirus de pe continentul african.

Cuba a trimis medici în mai mult de zece ţări ale lumii de la începutul pandemiei, inclusiv în Italia. Franţa a autorizat echipe cubaneze să ajute în teritoriile sale de peste mări.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Așa o fi?

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!