Coronavirus: Moscova înregistrează un nou record zilnic de decese

Coronavirus: Moscova înregistrează un nou record zilnic de decese

Autorităţile din Moscova au anunţat duminică un număr record de decese din cauza coronavirusului, produse în ultimele 24 de ore, semnalând degradarea situaţiei epidemiologice din Rusia, ţară lovită de un val de infectări cu varianta Delta a virusului, transmite AFP.

Conform datelor oficiale comunicate de media ruse, Moscova a înregistrat 144 de decese în ultimele 24 de ore - cel mai dur bilanţ de la începutul pandemiei.

În cursul zilei de sâmbătă, al doilea oraş ca mărime din Rusia, Sankt Petersburg, anunţa un număr record de 107 decese.

La nivelul întregii ţări s-au înregistrat 20.538 de noi cazuri de infectare şi 599 de decese. Numărul total al infectărilor raportate de la începutul pandemiei în Rusia a depăşit 5,4 milioane de cazuri, iar cel al deceselor a ajuns la 133.282, conform cifrelor oficiale.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a precizat că la Moscova sunt spitalizate în fiecare zi aproape 2.000 de persoane cu diagnostic COVID-19. "Am mobilizat 20.000 de paturi, dintre care 14.000 sunt în prezent ocupate. Este foarte mult", a declarat el sâmbătă seară, într-un interviu televizat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”