Coronavirus: Nivel record de cazuri de COVID-19 în Austria la scurt timp după suspendarea vaccinării obligatorii

Coronavirus: Nivel record de cazuri de COVID-19 în Austria la scurt timp după suspendarea vaccinării obligatorii

La patru zile după ce au fost ridicate aproape toate restricţiile rămase asociate coronavirusului, numărul de cazuri de COVID-19 din Austria a crescut atingând un nou nivel maxim, autorităţile de la Viena raportând 47.795 de noi contagieri în ultimele 24 de ore, informează agenţia DPA.

De sâmbătă, obligativitatea purtării măştii de protecţie a fost suspendată în mare parte din ţară, iar restaurantele şi-au putut servi din nou clienţii seara, pentru prima dată după doi ani.

Situaţia din spitale - în special în secţiile de terapie intensivă - se menţine însă stabilă.

Miercuri, ministrul austriac pentru Afaceri Europene şi afaceri constituţionale, Karoline Edtstadler, a anunţat că Austria va suspenda cerinţa legală privind vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a adulţilor, la sfatul unui grup de experţi.

Edtstadler a declarat că această obligativitate nu se justifică având în vedere pericolul relativ scăzut prezentat de varianta Omicron a coronavirusului. Situaţia urmează să fie reanalizată după trei luni, a precizat ministrul Sănătăţii, Johannes Rauch.

Legea privind vaccinarea obligatorie a intrat în vigoare pe 5 februarie în Austria. Potrivit acesteia, orice persoană care lua decizia de a nu se vaccina era pasibilă de o amendă de până la 3.600 de euro.

Austria a fost una dintre primele ţări care a introdus vaccinarea obligatorie. Majoritatea celorlalte ţări din Uniunea Europeană s-au limitat la obligativitatea doar pentru anumite grupe de vârstă.

Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în Austria se menţine în jur de 70%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?