Coronavirus: Noi recorduri de infectări şi decese în Rusia

Coronavirus: Noi recorduri de infectări şi decese în Rusia

Rusia a înregistrat sâmbătă noi recorduri în ceea ce priveşte numărul de infectări şi de decese zilnice din cauza noului coronavirus, la două zile după ce a depăşit pragul de două milioane de bolnavi, informează AFP.

Autorităţile sanitare au raportat sâmbătă 24.822 de noi infectări şi alte 476 de decese, de la începutul anului fiind înregistrate în total 2.064.748 de milioane de cazuri şi 35.778 de morţi.

Acest bilanţ care reflectă o mortalitate mult mai mică decât în alte părţi de pe glob trebuie privit cu precauţie întrucât autorităţile nu recenzează decât decese care, după autopsie, au drept primă cauză stabilită coronavirusul, precizează AFP.

Cel mai mare număr de noi cazuri cotidiene a fost detectat sâmbătă la Moscova (7.168) şi în cel de-al doilea oraş al ţării, Sankt Petersburg (2.476), celelalte regiuni înregistrând între zeci şi sute de noi contaminări.

''Avem multe apeluri în acest moment, numărul de bolnavi a crescut'', a declarat pentru AFP Dmitri, un şofer de ambulanţă care transportă o echipă medicală însărcinată să preleveze eşantioane pentru depistarea coronavirusului la Sankt Petersburg şi care în fiecare dimineaţă vizitează circa 20 de adrese.

''Oamenii sunt înspăimântaţi şi cheamă medicul imediat ce încep să tuşească puţin'', a spus Lioudmila, unda dintre infirmierele acestui echipaj.

Deşi autorităţile ruse spun că situaţia este ''îngrijorătoare'', acestea afirmă totodată că situaţia este sub control, iar în acest moment este exclusă o nouă perioadă de izolare la domiciliu pentru a nu afecta economia rusă, slăbită deja de perioada strictă de restricţii impuse în primăvară, precum şi în urma sancţiunilor occidentale.

Preşedintele rus Vladimir Putin a evocat în octombrie măsuri ''punctuale şi justificate'' care ar putea fi luate în mod independent în regiunile ruse.

Rusia preconizează totodată producţia vaccinurilor contra coronavirusului pe care le-a dezvoltat, printre care Sputnik V, lăudat de Vladimir Putin, dar care până în prezent a suscitat neîncrederea internaţională.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria