Coronavirus: Nou record de cazuri în Grecia după răspândirea variantei Omicron

Coronavirus: Nou record de cazuri în Grecia după răspândirea variantei Omicron

Grecia a înregistrat marţi un nou record de contagieri cu COVID-19: în total 50.126 de cazuri, cu 13.880 mai multe decât în ziua precedentă şi cu 9.566 mai multe decât ultimul record, înregistrat la sfârşitul anului, şi odată cu răspândirea în ţară a noii variante Omicron, relatează EFE.

Potrivit datelor publicate marţi de Organismul Naţional de Sănătate Publică (Eody), numărul morţilor s-a menţinut totuşi stabil cu 61 de decese, în condiţiile în care de la începutul epidemiei s-au înregistrat în total 21.053 de decese şi 1.344.923 de contagieri, la o populaţie de 10,7 milioane de locuitori.

Contagierile au cunoscut o recrudescenţă începând de luni săptămâna trecută. În ultimele zile, s-a contagiat cu noul coronavirus aproape o sută de membri ai echipei medicale de la spitalul Evangelismos din Atena, cel mai mare din Grecia, fapt ce a determinat suspendarea vizitelor la pacienţi timp de două săptămâni.

În faţa acestei creşteri a cazurilor, guvernul a anunţat noi măsuri săptămâna trecută, precum închiderea la ora 24:00 a barurilor, restaurantelor şi a cluburilor, şi interdicţia de a difuza muzică sau de a servi clienţii care stau în picioare.

Din 2 ianuarie a intrat în vigoare limitarea capacităţii stadioanelor şi desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă pentru 50% dintre angajaţi.

Programul de vaccinare avansează lent în Grecia: aproape 65% din populaţie este vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă.

Un ritm mai crescut de vaccinare se înregistrează cu doza a treia, care a fost administrată până în prezent la o treime din populaţia ţării.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…