Coronavirus: Noua Zeelandă speră că maladia COVID-19 va fi eradicată pe teritoriul său până la 15 iunie

Coronavirus: Noua Zeelandă speră că maladia COVID-19 va fi eradicată pe teritoriul său până la 15 iunie

Noua Zeelandă, o ţară lăudată pe plan internaţional pentru felul în care a gestionat epidemia de COVID-19, preconizează eradicarea acestei maladii în interiorul frontierelor sale până în data de 15 iunie, au informat joi surse din Ministerului Sănătăţii din acest stat, citate de EFE.

Noua Zeelandă a înregistrat ultimul caz de contagiere pe 22 mai, o persoană care a intrat în contact cu o sursă locală neidentificată. Această ţară a depăşit deja 10 zile consecutive în care nu a mai raportat noi cazuri de COVID-19.

Pe 27 mai, medicii neozeelandezi au externat un pacient contagiat cu noul coronavirus, iar în prezent un singur bolnav se mai află în izolare, potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii.

Totuşi, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a declarat pentru cotidianul New Zealand Herald că este luată ca referinţă ziua de 18 mai, dată la care ultimul caz de "infectare locală de o sursă necunoscută" şi-a încheiat tratamentul.

Dacă datele sanitare vor continua această evoluţie pozitivă şi data de 18 mai va fi menţinută ca referinţă, pe 15 iunie se vor împlini 28 de zile de la ultimul caz de contagiere şi va putea fi confirmată eradicarea acestei maladii în Noua Zeelandă.

În total, Noua Zeelandă a raportat 1.154 cazuri de COVID-19 şi 22 de decese.

Statul oceanic a decretat la sfârşitul lunii aprilie nivelul maxim de alertă ca urmare a pandemiei de COVID-19, impunând izolarea strictă a populaţiei şi paralizarea întregii activităţi economice.

Luni, 8 iunie, Guvernul neozeelandez este aşteptat să anunţe ultima fază de relaxare, când vor fi ridicate toate restricţiile, deşi frontierele vor rămâne în continuare închise până la noi dispoziţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa