Coronavirus: Numai reducerea mobilităţii şi a contactelor ar putea domoli valul 3 al pandemiei, potrivit responsabililor germani

Coronavirus: Numai reducerea mobilităţii şi a contactelor ar putea domoli valul 3 al pandemiei, potrivit responsabililor germani

Al treilea val al pandemiei COVID-19 va fi mai rău decât primele două şi unica posibilitate de a-l opri este reducerea cât mai mult a contactelor, a declarat vineri preşedintele Institutului german de boli infecţioase Robert Koch (RKI), Lothar Wieler, citat de agenţia EFE.

Vorbind la o conferinţă de presă despre evoluţia pandemiei în Germania, el a avertizat că ''toţi indicatorii arată că situaţia se va înrăutăţi în următoarele săptămâni''.

Lothar Wieler a menţionat concret creşterea rapidă a ratei săptămânale de infectări la 100.000 de locuitori, de la 70 cu două săptămâni în urmă la 119,1 vineri, precum şi creşterea bruscă şi vertiginoasă a noilor cazuri de COVID-19, care în ultimele 24 de ore au fost de 21.573, cu peste 4.000 mai multe îmbolnăviri faţă de vinerea trecută, de unde rezultă şi o creştere previzibilă a numărului deceselor.

Şeful Institutului german de boli infecţioase a semnalat de asemenea că Germania se află la începutul celui de-al treilea val epidemic, care este inevitabil, dar poate fi domolit şi ''metoda dură de reducere a contactelor este singura opţiune''.

La rândul său, ministrul german a sănătăţii, Jens Spahn, a subliniat că ''efectul vaccinării este diminuat de actuala creştere a infectărilor''.

Referindu-se la această constatare, Lothar Wieler a semnalat şi el că ''va mai dura până când efectul vaccinării se va vedea în rândul populaţiei''. El le-a cerut din nou concetăţenilor săi să renunţe la orice deplasare care nu este necesară, internă sau în afara ţării, şi să-şi diminueze cât mai mult contactele, inclusiv în timpul Paştelui, întrucât ''mobilitatea şi contactele impulsionează această pandemie''.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia