Coronavirus: Numărul cazurilor de COVID-19 din Filipine a depăşit un milion

Coronavirus: Numărul cazurilor de COVID-19 din Filipine a depăşit un milion

Numărul total de cazuri de COVID-19 din Filipine a depăşit 1 milion luni, în contextul în care autorităţile discută despre relaxarea restricţiilor impuse pe fondul epidemiei de coronavirus şi despre obligativitatea vaccinării, în faţa creşterii numărului de cazuri, informează DPA,

Departamentul Sănătăţii a raportat luni 8.929 de noi infecţii cu coronavirus, ceea ce duce numărul total de cazuri la 1.006.428.

Numărul deceselor provocate de COVID-19 a crescut, de asemenea, cu 70, totalizând până în prezent 16.853, a adăugat departamentul menţionat.

Această creştere a numărului de infectări survine în contextul în care grupul de lucru la nivel guvernamental responsabil cu răspunsul la pandemie discută despre o relaxare a carantinei pentru regiunea metropolitană Manila şi pentru provinciile din apropiere, plasate în lockdown de la sfârşitul lunii martie.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Harry Roque, a declarat că grupul de lucru va analiza situaţia sanitară din ţară, verificând în acelaşi timp starea economiei interne.

Pe fondul numărului tot mai mare de cazuri, un parlamentar propusese ca vaccinarea să fie obligatorie pentru filipinezi.

Cu toate acestea, Departamentul Sănătăţii s-a opus propunerii, deoarece ar încălca dreptul fiecăruia de a decide pentru sine.

"Va fi dreptul lor să decidă dacă acceptă sau nu vaccinarea pe baza explicaţiei pe care le-o dăm", a declarat subsecretarul pentru sănătate, Maria Rosario Vergeire.

Filipine a vaccinat peste 1,5 milioane de persoane din luna martie, iar guvernul îşi propune să imunizeze până la 70% din populaţia totală a ţării până la sfârşitul anului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria