Coronavirus: Numărul cazurilor noi a trecut în Turcia de 30.000 pentru prima dată în peste două luni

Coronavirus: Numărul cazurilor noi a trecut în Turcia de 30.000 pentru prima dată în peste două luni

Numărul zilnic de noi cazuri de coronavirus din Turcia a depăşit marţi pragul de 30.000 pentru prima dată de la 19 octombrie, informează Ministerul Sănătăţii, în timp ce titularul postului, Fahrettin Koca, avertizează asupra creşterii numărului de cazuri din cauza variantei Omicron, relatează Reuters.

Turcia a înregistrat 32.176 de infectări cu SARS-CoV-2 şi 184 de decese asociate virusului, potrivit datelor citate. Bilanţul zilnic al deceselor a fost cu puţin sub 200 în ultimele săptămâni, în pofida faptului că numărul de cazuri a scăzut la circa 20.000 în această perioadă.

"Reducerea numărului de cazuri la nivelul de 20.000 a fost o realizare serioasă. Din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron, se poate vedea acum că trecem la un trend ascendent", a postat pe Twitter Fahrettin Koca, făcând apel la turci să se vaccineze.


Numărul zilnic de cazuri de COVID-19 din Turcia a luat amploare în ultima perioadă din cauza variantei Omicron, bilanţul zilnic al infectărilor crescând cu 30% luni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?