Coronavirus: O nouă tranşă de vaccinuri ruseşti Sputnik V va ajunge în Serbia pe 21 februarie (ministru)

Coronavirus: O nouă tranşă de vaccinuri ruseşti Sputnik V va ajunge în Serbia pe 21 februarie (ministru)

O nouă tranşă de vaccinuri ruseşti Sputnik V va ajunge în Serbia din Federaţia Rusă duminică, 21 februarie, a anunţat joi ministrul sârb pentru inovaţii şi dezvoltare tehnologică, şeful comisiei interguvernamentale pentru cooperare cu Rusia, Nenad Popovic, informează TASS.

"Mulţumim, fraţilor!", a scris Popovici pe pagina sa de Facebook.

La ora actuală, Serbia, a cărei populaţie se cifrează la circa 7 milioane de persoane, a inoculat 1,18 milioane de doze de vaccin, în prima şi a doua administrare. Potrivit TASS, în ceea ce priveşte numărul de persoane vaccinate raportat la populaţie, Serbia se situează pe locul 1 din regiune, locul 2 în Europa şi al 6-lea în lume.

Pe 24 decembrie 2020, Serbia a început campania de vaccinare cu vaccinul american Pfizer. Pe 31 decembrie anul trecut, Agenţia pentru medicamente a Serbiei a autorizat utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V, iar de pe 6 ianuarie a început vaccinarea cu preparatul rusesc. De asemenea, pe 16 ianuarie în Serbia a ajuns prima tranşă - 1 milioane de doze - de vaccin chinezesc Sinopharm, iar pe 18 ianuarie organismul de reglementare sârb a autorizat utilizarea primelor 100.000 de doze de vaccin chinezesc.

Potrivit TASS, vaccinul rusesc de bucură de mare popularitate în rândul populaţiei sârbe, ambasadorul Serbiei în Rusia afirmând că în jur de 85% dintre locuitorii Serbiei ar dori să se vaccineze cu Sputnik V. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!