Coronavirus: Olanda anunţă închiderea şcolilor primare şi prelungirea restricţiilor sanitare

Coronavirus: Olanda anunţă închiderea şcolilor primare şi prelungirea restricţiilor sanitare

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat marţi închiderea şcolilor primare săptămâna viitoare şi prelungirea actualelor restricţii sanitare până la 14 ianuarie din cauza noii variante Omicron, relatează AFP.

Şcolile se vor închide din 20 decembrie, cu o săptămână înainte de începerea sărbătorilor de Crăciun, deoarece copiii, în rândul cărora sunt cele mai multe cazuri de COVID -19, i-ar putea infecta pe membrii vârstnici ai familiei, a declarat premierul Rutte, în cadrul unei conferinţe de presă la Haga.

''În mod evident, acesta nu este un mesaj fericit la care speram în apropierea Crăciunului. Dar aceasta nu este o surpriză'', a adăugat el.

''Nu putem ignora semnalul privind varianta Omicron'', a continuat premierul olandez.

Guvernul prelungeşte, de asemenea, restricţiile sanitare actuale până la 14 ianuarie, între care închiderea magazinelor neesenţiale, a barurilor şi restaurantelor în fiecare zi, între orele 17:00 şi 05:00.

Cetăţenii pot avea doar patru invitaţi la domiciliu. Măsurile au intrat în vigoare pe 28 noiembrie pentru o perioadă iniţială de trei săptămâni.

Cazurile de coronavirus sunt cele mai numeroase în rândul elevilor de şcoală primară, au declarat marţi autorităţile sanitare.

Guvernul a decis să închidă şcolile pentru că ''există mari îngrijorări cu privire la apariţia variantei Omicron, care se răspândeşte rapid''.

Restricţiile sanitare impuse de guvernul olandez sunt din ce în ce mai nepopulare, fiind înregistrate revolte în oraşe precum Rotterdam şi Haga timp de câteva nopţi în luna noiembrie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria