Coronavirus: Opoziţia faţă de vaccinare, în scădere în SUA, însă 1 din 5 americani continuă să se opună

Coronavirus: Opoziţia faţă de vaccinare, în scădere în SUA, însă 1 din 5 americani continuă să se opună

Opoziţia faţă de vaccinarea anti-COVID-19 înregistrează o tendinţă descendentă în SUA, însă o minoritate vocală anti-vaccinare se menţine, arată un nou sondaj de opinie, informează miercuri dpa.

Una din cinci persoane intervievate, circa 20%, a declarat că nu se va vaccina anti-COVID-19, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Axios-Ipsos şi dat publicităţii marţi. Acesta este cel mai mic procent de antivaccinişti de când au început să se facă sondaje pe acest subiect, la începutul lui aprilie.

Scăderea ar putea fi influenţată de o serie de factori, printre care numărul tot mai mare de angajatori care le cer salariaţilor lor să fie vaccinaţi, creşterea numărului de contaminări cauzată de varianta Delta şi aprobarea completă a vaccinului Pfizer de către Agenţia Guvernamentală pentru Alimente şi Medicamente (Food and Drug Administration, FDA).

În jur de 72 dintre americanii eligibili au declarat că au primit cel puţin o doză de vaccin, potrivit datelor Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (Centers for Disease Control and Prevention, CDC), iar Axios-Ipsos a înregistrat acelaşi procent.

În august, 14 milioane de americani era vaccinaţi cu prima doză, comparativ cu 10 milioane în luna iulie, a raportat USA Today. De asemenea, SUA au administrat în medie câte 900.000 de doze pe zi în ultimele săptămâni, mai multe decât cele 500.000 administrate la mijlocul lui iulie.

Potrivit noului sondaj, mai mulţi părinţi intenţionează să se prezinte cu copiii lor la vaccinare, 68% dintre părinţii americani declarând că progeniturile lor au primit deja o primă doză sau o vor primi atunci când vor fi eligibili. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor