Coronavirus: Peru a depăşit pragul de 3 milioane de infectări

Coronavirus: Peru a depăşit pragul de 3 milioane de infectări

Peru a depăşit marţi pragul de 3 milioane de cazuri confirmate de COVID-19, care reprezintă aproximativ 10% din totalul populaţiei naţionale, în contextul celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus, provocat de varianta Omicron, potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară, citat de AFP.

Autorităţile peruane au înregistrat în total 3.020.756 de infectări şi 204.587 de decese asociate COVID-19 în această ţară sud-americană cu o populaţie de 33 de milioane de locuitori, potrivit celor mai recente date publicate de Ministerul Sănătăţii.

Printre persoanele infectate recent se află şi numărul doi din guvernul peruan, Mirtha Vasquez. Alţi patru miniştri, inclusiv cel al Sănătăţii, au contractat la rândul lor noul coronavirus.

Ministrul peruan al Sănătăţii, Hernando Cevallos, a declarat weekendul trecut că varianta Omicron reprezintă 95% din totalul cazurilor confirmate în Lima, un oraş în care trăieşte o treime din populaţia ţării, şi 92% din totalul cazurilor raportate la nivel naţional.

"Estimăm că această progresie (...) va continua cel puţin în timpul lunii februarie şi al unei părţi din luna martie", a declarat el pentru postul radiofonic RPP.

În spitalele peruane sunt internaţi în prezent 6.982 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, un număr de două ori mai mare decât cel raportat în urmă cu o lună, dar care este departe de recordul absolut înregistrat în timpul pandemiei, stabilit pe 20 aprilie 2021, când 15.547 de pacienţi erau spitalizaţi la nivel naţional.

Potrivit autorităţilor peruane, campania de vaccinare anti-COVID-19, începută pe 9 martie 2021, le-a permis persoanelor care s-au infectat cu varianta Omicron să dezvolte simptome mai uşoare decât persoanele care nu sunt vaccinate.

La nivel naţional, 80% din populaţia peruană de peste 12 ani a primit deja două doze de vaccin (aproximativ 22 de milioane de persoane), iar 26% din populaţia eligibilă pentru vaccinare a primit deja şi o doză de supra-rapel ("booster"), potrivit statisticilor oficiale.

Peru deţine cea mai mare rată de mortalitate din lume asociată maladiei COVID-19, cu 6.199 de decese la 1 milion de locuitori, potrivit unui bilanţ întocmit de jurnaliştii de la AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...