Coronavirus: Peste 1 milion de persoane au fost vaccinate în Rusia

Coronavirus: Peste 1 milion de persoane au fost vaccinate în Rusia

Rusia a vaccinat peste 1 milion de persoane împotriva maladiei COVID-19, a anunţat marţi directorul institutului moscovit care a produs acest vaccin, relatează DPA.

În fiecare zi, aproximativ 100.000 de doze de vaccin Sputnik V sunt administrate în Rusia, a declarat Alexander Gintsburg, directorul Institutului de Cercetare Gamaleia pentru Epidemiologie şi Microbiologie din Moscova, pentru agenţia de presă Ria Novosti.

Institutul Gamaleia a dezvoltat primul vaccin anti-COVID-19 din lume care a primit o aprobare oficială. Rusia a început campania de vaccinare în primele zile ale lunii decembrie.

Preşedintele Vladimir Putin a cerut autorităţilor din domeniul sanitar să accelereze vaccinările.

Până în noiembrie 2021, specialiştii se aşteaptă ca 70% din populaţia rusă, de 146 de milioane de locuitori, să fie vaccinată.

Rusia intenţionează să producă o jumătate de miliard de doze de vaccin în acest an, în special pentru export. Două doze de vaccin Sputnik V sunt necesare pentru a asigura imunitatea, care, potrivit specialiştilor, se instalează în primele 42 de zile după vaccinare.

Numărul infectărilor zilnice cu SARS-CoV-2 a scăzut recent în Rusia şi a ajuns marţi la 24.200 de cazuri.

Peste 3,2 milioane de cetăţeni ruşi au fost infectaţi cu noul coronavirus de la începutul pandemiei, iar autorităţile locale au raportat 59.500 de decese asociate maladiei COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante