Coronavirus: Peste 90% dintre angajaţii federali din Statele Unite, vaccinaţi cu cel puţin o doză

Coronavirus: Peste 90% dintre angajaţii federali din Statele Unite, vaccinaţi cu cel puţin o doză

Casa Albă urmează să anunţe că peste 90% dintre cei 3,5 milioane de angajaţi federali americani vizaţi de un ordin prezidenţial privind vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 au fost inoculaţi cu cel puţin o doză de vaccin înainte de ziua de luni, termenul-limită al acelei dispoziţii, au declarat pentru Reuters mai mulţi oficiali din administraţia Biden.

Per ansamblu, administraţia americană consideră că 95% din totalul angajaţilor federali vor respecta această măsură, în sensul că fie s-au vaccinat sau îşi completează în curând schema de vaccinare, fie au depus o cerere de exceptare de la vaccinare din motive religioase sau medicale, au precizat aceiaşi oficiali.

Ei au refuzat să dezvăluie numărul total al angajaţilor federali vaccinaţi cu schemă completă, dar au spus că "vasta majoritate" dintre cei 90% de angajaţi federali au primit deja ambele doze de vaccin.

Aceste procente sugerează rate relativ mari de vaccinare pentru angajaţii federali americani în raport cu populaţia generală din Statele Unite şi subliniază eforturile depuse de administraţia Biden pentru ca toţi americanii să se vaccineze şi să contribuie astfel la eliminarea COVID-19.

Aceiaşi oficiali au precizat că cifrele finale vor suferi uşoare modificări, întrucât angajaţii federali vor continua să trimită documentele necesare până la sfârşitul zilei de luni şi nu toate documentele au fost încă procesate. Cu toate acestea, cifrele actuale sugerează că aproximativ 175.000 de angajaţi federali americani nu s-au vaccinat deocamdată şi că ei nu respectă legile adoptate în acest sens.

Administraţia americană a declarat în repetate rânduri că nu va demara o suspendare imediată a angajaţilor federali nevaccinaţi. Reprezentanţii săi au mai spus că deşi mii de angajaţi nu s-au supus deocamdată în faţa dispoziţiilor în vigoare, acest fapt nu va afecta călătoriile din sezonul sărbătorilor şi nici funcţionarea serviciilor federale.

Administraţia Biden a anunţat că 99% dintre angajaţii de la Federal Aviation Administration, aproape 98% dintre cei de la Customs and Border Protection şi aproape 93% dintre salariaţii de la Transportation Security Administration (TSA) au respectat legislaţia privind vaccinarea şi excepţiile de la vaccinare. De asemenea, 99% dintre angajaţii Federal Bureau of Investigation (FBI) respectă la rândul lor aceste dispoziţii.

Pe 1 noiembrie, Pentagonul a anunţat că 97% din forţele sale active au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19.

Vaccinarea obligatorie impusă de preşedintele Joe Biden în luna septembrie nu îi vizează pe angajaţii federali din sistemul judiciar, cel legislativ şi nici pe angajaţii de la U.S. Postal Service.

Casa Albă şi-a instruit agenţiile federale să acţioneze astfel în cazul angajaţilor care nu vor respecta acea dispoziţie: agenţiile vor trebui să demareze "o scurtă perioadă de educare şi consiliere", care va dura cinci zile, iar dacă angajaţii "nu vor demonstra progrese spre vaccinarea cu schemă completă", atunci "va urma o scurtă suspendare", care va fi de cel mult 14 zile. Dacă un angajat primeşte o primă doză de vaccin în această perioadă, agenţiile au primit instrucţiunea de a opri orice acţiune disciplinară.

Oficialii americani sunt încrezători că, pe măsură ce acţiunile disciplinare vor fi demarate, un număr tot mai mare de angajaţi federali se vor vaccina.

Miercuri, Biroul pentru Management şi Buget din cadrul Casei Albe va publica date pentru fiecare agenţie federală, care vor cuprinde numărul angajaţilor vaccinaţi cu schemă completă, cel al angajaţilor vaccinaţi cu o primă doză şi cel al salariaţilor care solicită exceptare de la vaccinare. Datele vor viza toate cele 24 de agenţii federale majore, inclusiv Departamentul Apărării, Departamentul Transporturilor, Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Umane. Date mai detaliate vor fi publicate săptămâna următoare.

Angajaţii cărora le-a fost refuzată cererea de exceptare de la vaccinare vor avea la dispoziţie un interval de două săptămâni pentru a se vaccina cu prima doză şi alte şase săptămâni pentru a primi şi cea de-a doua doză. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...