Coronavirus: Poliţia britanică va acţiona mai ferm împotriva persoanelor care încalcă regulile de lockdown

Coronavirus: Poliţia britanică va acţiona mai ferm împotriva persoanelor care încalcă regulile de lockdown

Poliţia britanică va fi mai fermă cu persoanele care încalcă regulile introduse pentru oprirea răspândirii COVID-19 şi ar putea fi adoptate măsuri şi mai stricte, au anunţat marţi autorităţile, relatează Reuters.

Lovită de o nouă tulpină a coronavirusului, extrem de contagioasă, Marea Britanie se confruntă cu o înmulţire puternică a noilor infectări, spitalizărilor şi deceselor. În unele părţi din Londra, se consideră că una din 20 de persoane are boala.

Şefa poliţiei din Londra, Cressida Dick, cea mai înaltă funcţie poliţienească din Marea Britanie, a spus că poliţiştii vor acţiona mai ferm pentru a impune regulile de lockdown, în contextul îngrijorărilor că unele persoane continuă să ignore măsurile de limitare a interacţiunilor sociale.


Foto: (c) FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA


"Este lipsit de logică pentru mine că cineva nu ar putea fi conştient de datoria noastră de a face tot posibilul pentru a opri răspândirea virusului", a scris Cressida Dick în ziarul Times.

"Am spus foarte clar că cei care încalcă legislaţia privind COVID-19 riscă tot mai mult să fie amendaţi", a adăugat ea.

Secretarul de stat pentru Poliţie, Kit Malthouse, a spus că guvernul ar putea lua în considerare adoptarea de reguli şi mai stricte dacă numărul infectărilor şi spitalizărilor va arăta că este nevoie de acest lucru.

"Dacă vom trece de asta cu bine, şi ne vom asigura că este ultimul mare lockdown din ţară, este foarte important să respectăm cu toţii regulile", a declarat el pentru Sky News.

"Dacă vrem să fim siguri că acesta este ultimul lockdown, trebuie să respectăm cu toţii regulile şi să le luăm extrem de în serios. Din păcate, nu am văzut asta în unele zone din ţară din partea unei minorităţi de oameni care, sincer, ne dezamăgesc pe noi, restul", a adăugat oficialul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale