Coronavirus: Poliţia din Ungaria va monitoriza respectarea regulilor de carantină la domiciliu; numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 16

Coronavirus: Poliţia din Ungaria va monitoriza respectarea regulilor de carantină la domiciliu; numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 16

Poliţia din Ungaria va monitoriza modul în care cetăţenii vor respecta regulile privind carantina la domiciliu, iar primarii vor fi responsabili cu asigurarea serviciilor pentru persoanele aflate în izolare acasă, a anunţat joi site-ul guvernului unde sunt adunate informaţiile oficiale privind coronavirusul, relatează MTI.

În acord cu măsurile extraordinare introduse de guvern pentru a combate epidemia, autorităţile vor avea dreptul să oblige persoanele potenţial infectate să stea în carantină acasă, se precizează pe site-ul koronavirus.gov.hu .

Cetăţenii unguri care se întorc din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran trebuie supuşi unei examinări medicale la intrarea în Ungaria şi trebuie să stea în izolare la domiciliu chiar dacă nu prezintă simptome, au mai menţionat autorităţile.

Persoanele suspectate a fi infectate cu noul coronavirus vor trebui să stea în carantină în spital, dar chiar şi cele care nu au simptome vor trebui să stea în izolare la domiciliu timp de 14 zile.

Autorităţile sanitare vor înregistra aceste persoane, iar poliţia se va asigura că ele respectă regulile privind carantina la domiciliu.

În conformitate cu noile măsuri extraordinare introduse de guvern, angajaţii din sănătate, din instituţiile de aplicare a legii, din armată şi din administraţie publică au interdicţie de a călători în străinătate.

Angajaţii din ministere au nevoie de o permisiune specială pentru călătoriile oficiale, emisă de ministru sau de premier.

Armata va oferi sprijin pentru poliţie, iar autoritatea de gestionare de dezastrelor îşi respectă sarcinile, a mai menţionat site-ul citat.

Autorităţile au confirmat joi trei noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 16.

Din cele 16 persoane confirmate până acum, nouă sunt cetăţeni iranieni, şase sunt unguri, iar una este cetăţean britanic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

3 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Da, e Simion încolțit de ghinion...