Coronavirus: Premierul polonez Mateusz Morawiecki, în carantină după ce a intrat în contact cu o persoană infectată

Coronavirus: Premierul polonez Mateusz Morawiecki, în carantină după ce a intrat în contact cu o persoană infectată

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat marţi că s-a plasat în carantină în urma contactului cu o persoană infectată cu COVID-19, transmit AFP şi dpa.

''Am aflat că am fost în contact cu o persoană care a fost testată pozitiv la COVID-19. Ţinând cont de acest fapt şi în conformitate cu toate regulile sanitare, mă plasez în carantină'', a declarat Morawiecki într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook.

''Ţin legătura cu colaboratorii mei, guvernul lucrează normal'', a adăugat el, cerându-le polonezilor să poarte mască şi să respecte regulile de igienă şi de distanţare fizică.

Piotr Mueller, purtătorul de cuvânt al executivului de la Varşovia, a declarat că premierul Mateusz Morawiecki nu are simptome de COVID-19. ''Prim-ministrul nu a fost diagnosticat cu COVID-19 până în prezent şi nici nu are simptome ale bolii'', a scris Mueller într-o declaraţie difuzată online.

În Polonia, carantina obligatorie durează 10 zile pentru persoanele care nu prezintă simptome de COVID-19. Ţara a înregistrat în ultimele săptămâni o creştere a numărului de persoane testate pozitiv.

Un număr de 5.068 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus şi 63 au murit din cauza COVID-19 în Polonia în ultimele 24 de ore. Bilanţul total, de la începutul pandemiei, este de 135.278 cazuri de infectare şi 3.101 decese. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…