Coronavirus: Prim-ministrul ceh le cere cetăţenilor să evite călătoriile în Italia

Coronavirus: Prim-ministrul ceh le cere cetăţenilor să evite călătoriile în Italia

Cetăţenii cehi ar trebui să evite toate călătoriile în Italia şi cei care se întorc din ţara europeană cel mai puternic lovită de epidemia de coronavirus ar trebui să rămână acasă pentru două săptămâni, a declarat prim-ministrul Andrej Babis vineri pe Twitter, citat de Reuters.

Republica Cehă a anunţat 12 cazuri de coronavirus la persoane sau contactele lor apropiate care au fost în nordul Italiei, epicentrul epidemiei din peninsulă. Familiile care se întorc acasă din excursiile de schi în Italia în timpul vacanţelor şcolare riscă să devină alte noi cazuri.

"Cerem tuturor cetăţenilor Republicii Cehe să nu călătorească NICĂIERI în Italia", a scris Babis într-o postare pe Twitter. "Şi cei care se întorc să rămână acasă timp de 14 zile după întoarcerea lor", a adăugat el.

Într-o postare separată, el a cerut companiilor să găsească modalităţi de a permite angajaţilor să lucreze de acasă dacă este posibil.

Guvernul ceh a interzis deja zborurile din oraşele din nordul Italiei precum Milano sau Veneţia. O cursa internaţională de biatlon în acest weekend are loc fără public după ce guvernul a interzis spectatorii la eveniment.

În această săptămână, Ministerul Sănătăţii a oprit de asemenea exportul de măşti medicale şi alte produse precum gelul dezinfectant. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Ce nerușinare! / Șefa Curții Supreme, zâmbitoarea lângă atârnătoarea PSD Floriana Jucan!