Coronavirus: Prim-ministrul ceh le cere cetăţenilor să evite călătoriile în Italia

Coronavirus: Prim-ministrul ceh le cere cetăţenilor să evite călătoriile în Italia

Cetăţenii cehi ar trebui să evite toate călătoriile în Italia şi cei care se întorc din ţara europeană cel mai puternic lovită de epidemia de coronavirus ar trebui să rămână acasă pentru două săptămâni, a declarat prim-ministrul Andrej Babis vineri pe Twitter, citat de Reuters.

Republica Cehă a anunţat 12 cazuri de coronavirus la persoane sau contactele lor apropiate care au fost în nordul Italiei, epicentrul epidemiei din peninsulă. Familiile care se întorc acasă din excursiile de schi în Italia în timpul vacanţelor şcolare riscă să devină alte noi cazuri.

"Cerem tuturor cetăţenilor Republicii Cehe să nu călătorească NICĂIERI în Italia", a scris Babis într-o postare pe Twitter. "Şi cei care se întorc să rămână acasă timp de 14 zile după întoarcerea lor", a adăugat el.

Într-o postare separată, el a cerut companiilor să găsească modalităţi de a permite angajaţilor să lucreze de acasă dacă este posibil.

Guvernul ceh a interzis deja zborurile din oraşele din nordul Italiei precum Milano sau Veneţia. O cursa internaţională de biatlon în acest weekend are loc fără public după ce guvernul a interzis spectatorii la eveniment.

În această săptămână, Ministerul Sănătăţii a oprit de asemenea exportul de măşti medicale şi alte produse precum gelul dezinfectant. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…