Coronavirus: Prim-ministrul Greciei testat pozitiv cu SARS-CoV-2

Coronavirus: Prim-ministrul Greciei testat pozitiv cu SARS-CoV-2

Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat luni că a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, în a doua zi după ce a încheiat o călătorie în Turcia, relatează AFP.

"Testul zilnic de COVID-19 realizat la birou s-a dovedit a fi pozitiv", a anunţat Mitsotakis pe reţelele de socializare.

"Urmează să mă izolez şi voi lucra de acasă. Sunt sigur că totul va fi bine şi mă voi întoarce la birou", a adăugat prim-ministrul grec.

Totodată, premierul Greciei a făcut un apel către cetăţenii greci pentru a se vaccina, relatează DPA.

Şeful guvernului grec, care este vaccinat, a călătorit duminică în Turcia răspunzând unei invitaţii din partea preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Cei doi oficiali au fost fotografiaţi în picioare, unul lângă celălalt, fără mască de protecţie, potrivit AFP.

Anterior întâlnirii cu preşedintele Turciei, prim-ministrul Greciei a asistat la o slujbă religioasă la Istanbul, urmată de o întâlnire cu Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului, primatul bisericilor ortodoxe, inclusiv al Greciei. Cei doi au fost fotografiaţi fără să poarte măşti de protecţie, conform AFP. Patriarhul Bartolomeu I, 82 de ani, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 la sfârşitul lunii decembrie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?