Coronavirus: Primarul Berlinului nu exclude impunerea unui nou lockdown dacă situaţia se va înrăutăţi

Coronavirus: Primarul Berlinului nu exclude impunerea unui nou lockdown dacă situaţia se va înrăutăţi

Primarul Berlinului, Franziska Giffey, a declarat marţi că nu vede vreun motiv pentru a impune în prezent un nou lockdown în capitala Germaniei, dar că nu poate exclude ca o astfel de măsură să fie necesară pe viitor, informează dpa.

Giffey, care a preluat funcţia de primar al Berlinului luna aceasta, a spus că este important să se înregistreze un echilibru între a menţine viaţa publică şi a asigura ca infrastructura sanitară a oraşului să nu fie supraaglomerată.

"Munca noastră ca politicieni este de a reacţiona foarte, foarte repede la situaţia care se schimbă", a spus politiciana social-democrată, după ce a vizitat o secţie de terapie intensivă la spitalul Charite din Berlin.

"Încă mai cred - chiar şi după discuţia de astăzi - că nu suntem în punctul de a introduce un lockdown", a spus Giffey, însă a adăugat că "dacă situaţia se va înrăutăţi, va trebui să reacţionăm".

Berlinul este capitala Germaniei şi unul dintre cele 16 landuri federale. La fel ca în alte câteva landuri, autorităţile au impus marţi restricţii privind numărul de persoane ce pot participa la întâlniri private, au închis cluburile şi marile evenimente sportive pentru spectatori, pentru a încetini răspândirea variantei Omicron.

"Vom analiza foarte atent dacă e nevoie de alte restricţii în zilele următoare", a afirmat Giffey, după ce s-a întâlnit cu personalul celui mai cunoscut spital din Berlin.

Au existat temeri că varianta Omicron ar putea cauza o reducere critică de personal în spitale. Însă Heyo Kroemer, directorul executiv al spitalului Charite, a declarat că rata de îmbolnăvire printre angajaţi este în prezent la aproximativ acelaşi nivel ca înainte de pandemie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu