Coronavirus: Purtarea măştii obligatorie în locurile publice din Texas

Coronavirus: Purtarea măştii obligatorie în locurile publice din Texas

Guvernatorul republican al Texasului, Greg Abbott, a anunţat joi că purtarea măştii devine obligatorie în locurile publice din acest mare stat din sudul SUA, unde numărul cazurilor de COVID-19 a explodat, notează AFP.

"Putem menţine firmele deschise şi dezvolta economia noastră pentru ca texanii să poată continua să-şi câştige cele necesare vieţii de zi cu zi, dar aceasta impune ca fiecare dintre noi să îşi joace rolul de a se proteja reciproc, ceea ce implică acoperirea feţei în locurile publice", a declarat într-un comunicat Greg Abbott, un aliat al preşedintelui Donald Trump.

Dat publicităţii cu o zi înainte de weekendul în care se sărbătoreşte Ziua Naţională a Statelor Unite, decretul guvernatorului oferă, de asemenea, responsabililor locali prerogative de a interzice unele adunări publice în exterior cu mai mult de zece persoane.

Texasul este unul din statele care şi-a redeschis economia la începutul lui mai, un proces de ridicare a măsurilor de restricţie "suspendat" săptămâna trecută.

Vinerea trecută, Greg Abbott a mai interzis servirea la mese în baruri.

Texasul a raportat cel puţin 168.062 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /