Coronavirus: Record de contaminări şi decese în 24 de ore în Argentina

Coronavirus: Record de contaminări şi decese în 24 de ore în Argentina

Argentina a înregistrat marţi cel mai mare număr de noi cazuri de contaminare cu COVID-19 (35.543) şi de decese (745) în 24 de ore de la începutul pandemiei de coronavirus, au anunţat autorităţile, notează AFP.

În total, Argentina a înregistrat 3.371.508 cazuri de COVID-19 şi 71.771 de decese, pentru o populaţie de aproximativ 45 de milioane de locuitori.

"Nu renunţăm, ştim că traversăm vremuri dificile", a declarat marţi preşedintele argentinian, Alberto Fernandez, în cursul unei ceremonii oficiale, referindu-se la aceste cifre record.

El a promis să accelereze programul de vaccinare în curs, care a permis ca aproximativ 8,1 milioane de persoane să primească cel puţin o doză de vaccin, şi a făcut apel la "conştiinţa" compatrioţilor săi să respecte regulile de distanţare şi să evite călătoriile.

Pentru a evita prăbuşirea sistemului de sănătate, deoarece rata de ocupare la terapie intensivă depăşeşte 76% la Buenos Aires şi 72% la nivel naţional, guvernul a încercat să impună noi restricţii. Executivul a dispus luna trecută închiderea şcolilor din Buenos Aires, dar autorităţile oraşului au refuzat, obţinând în faţa Curţii Supreme suspendarea acestei măsuri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

4 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc

5 De citit...