Coronavirus: Restaurantele, cafenelele şi barurile s-au redeschis la Rio de Janeiro

Restaurantele, cafenelele şi barurile din Rio de Janeiro, Brazilia, s-au redeschis joi după trei luni de inactivitate din cauza pandemiei de coronavirus, o "revenire treptată la normal" considerată însă prematură de către experţi, relatează AFP.

Pentru această nouă etapă de reluare a activităţii, aceste unităţi - care au fost până acum autorizate să livreze la domiciliu - pot primi clienţi şi vor funcţiona la o capacitate redusă de până la 50%, cu doi metri între mese şi, de preferinţă, în spaţii deschise.

Sălile de sport, saloanele de înfrumuseţare şi cele pentru tatuaje au fost, de asemenea, autorizate să se redeschidă în "Oraşul Minunat" cu 6,7 milioane de locuitori, dar cu respectarea unor măsuri de precauţie stricte.

Redeschiderea răspunde îngrijorărilor privind situaţia economică, în condiţiile în care multe dintre aceste unităţi, închise de la sfârşitul lunii martie, se află într-o situaţie financiară extrem de dificilă.

"Nu este nimic de sărbătorit, suntem angajaţi în această luptă din martie", a declarat miercuri primarul din Rio de Janeiro, Marcelo Crivella.

Oraşul Rio de Janeiro a raportat 68 de noi decese în ultimele 24 de ore şi a cunoscut un vârf al deceselor (227) pe 3 iunie.

Pentru profesorul Roberto Medonho, director al diviziei de cercetare de la Spitalul Universitar Clementino Fraga Filho, din cadrul Universităţii Federale din Rio de Janeiro, această redeschidere este "timpurie şi prematură".

Statul Rio de Janeiro, al doilea cel mai afectat după Sao Paulo, a depăşit pragul de 10.000 de decese - între care 6.618 doar în oraşul Rio de Janeiro - pentru 115.000 de cazuri de infectare cu COVID-19.

Brazilia a depăşit miercuri peste 60.000 de decese provocate de coronavirus, după ce a înregistrat 1.038 de decese suplimentare în 24 de ore, cu 1,44 milioane de infectări. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

3 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

4 Categoria „valori” / Povestea neromanțată a infractorilor din clanul Duduianu: Șantaj, trafic de persoane și dro…

5 BREAKING DSP București intră sub conducere militară: Va fi coordonată de colonelul medic Ionel Paul Oprea, car…