Coronavirus: Rusia îşi închide pentru străini frontierele terestre cu Polonia şi Norvegia

Coronavirus: Rusia îşi închide pentru străini frontierele terestre cu Polonia şi Norvegia

Rusia îşi va închide pentru străini începând de duminică frontierele terestre scurte cu Norvegia şi Polonia pentru a lupta împotriva noului coronavirus, a anunţat sâmbătă cabinetul prim-ministrului rus într-un comunicat, citat de France Presse.

Interdicţia, ce va intra în vigoare duminică la 0.00, ora Moscovei (sâmbătă 21.00 GMT), se va aplica străinilor care călătoresc "din motive profesionale, private, de studiu sau turistice", potrivit acestui comunicat al guvernului lui Mihail Mişustin.

Cu toate acestea, se va aplica o excepţie cetăţenilor din Belarus, "membrilor delegaţiilor oficiale" şi persoanelor cu permise de şedere în Rusia, se arată în text.

Rusia are o scurtă graniţă terestră cu Polonia la sud de enclava rusă Kaliningrad. De asemenea, Moscova are o scurtă frontieră terestră cu Oslo în extremul nord al Norvegiei, ce se întinde pe mai puţin de 200 km.

Moscova a înregistrat 45 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus dar niciun deces, potrivit datelor oficiale publicate vineri.

De asemenea, autorităţile ruse au anunţat vineri că reduc începând de luni numărul legăturilor aeriene cu Uniunea Europeană pentru a stopa propagarea noului coronavirus.

Rusia a închis deja graniţa cu China şi a limitat călătoriile din Iran şi Coreea de Sud pentru a preveni răspândirea bolii.

Printre altele, Moscova va face frecventarea şcolii opţională începând de luni, în încercarea de a reduce răspândirea coronavirusului, a anunţat sâmbătă primarul capitalei ruse, citat de Reuters.

Serghei Sobianin a precizat că 24 de locuitori ai oraşului au fost infectaţi şi că sunt necesare noi măsuri pentru a opri răspândirea în continuare a virusului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...