Coronavirus: Rusia le recomandă locuitorilor să stea acasă, în condiţiile unei creşteri vertiginoase a contaminărilor

Coronavirus: Rusia le recomandă locuitorilor să stea acasă, în condiţiile unei creşteri vertiginoase a contaminărilor

Autorităţile ruse le-au recomandat locuitorilor să stea acasă în acest sfârşit de săptămână şi i-a îndemnat să ia mai multe măsuri de precauţie, în condiţiile în care numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus a crescut vertiginos joi, aproape până la cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei, informează Reuters.

Oficialii ruşi au raportat 11.493 de noi contaminări în ultimele 24 de ore, foarte aproape de recordul zilnic de 11.656 de cazuri înregistrat pe 11 mai, în vârfului primului val al epidemiei, când a fost impus un lockdown strict.

În prezent, Rusia nu este în izolare şi Kremlinul a spus că nu intenţionează să-l reimpună deocamdată, însă autorităţile capitalei Moscova le-au recomandat persoanelor mai în vârstă de 65 de ani să se izoleze, iar companiilor - să permită telemunca pentru cel puţin o treime dintre angajaţi.

"Le recomandăm oamenilor să-şi petreacă weekendul ce vine acasă, cu familiile şi colocatarii", a spus Aleksei Kuzneţov, consilier al ministrului rus al sănătăţii, citat de agenţia de ştiri RIA Novosti.

Joi, Kremlinul a declarat că majorarea numărului de contaminări este o sursă de "profundă îngrijorare" şi le-a cerut ruşilor să respecte măsurile de precauţie, pentru că în caz contrar vor trebui să se aştepte la noi restricţii.

"Dacă din asta nu tragem toţi concluzii pentru noi înşine - iar prin asta mă refer la purtarea măştilor şi la respectarea măsurilor de igienă şi sanitare - atunci numărul de contaminări va creşte chiar mai repede", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. "Iar apoi liderii regionali vor trebui să se gândească cum să rezolve aceasta", le-a spus el jurnaliştilor într-o conferinţă telefonică.

Patriarhul Kirill, 73 de ani, capul Bisericii Ortodoxe Ruse, a anunţat joi că se plasează în autoizolare după ce a intrat în contact cu o persoană contaminată cu noul tip de coronavirus. Însă Patriarhul se simte bine şi va continua să lucreze, a subliniat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, Vladimir Legoida.

Rusia, cu o populaţie de circa 145 de milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 1.260.112 de infectări cu noul tip de coronavirus, al patrulea cel mai mare număr de contaminări la nivel mondial.

Oficialii ruşi au anunţat joi că 191 de oameni au murit în ultimele 24 de ore de COVID-19, majorând numărul total de decese la 22.056.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Foarte interesante amănunte...

3 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

4 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban

5 Ăsta pare unealta Moscovei / Zsolt Németh revine cu o nouă ațâțare după convocarea la MAE a ambasadorului Ungariei