Coronavirus: Situaţia legată de infecţiile cu SARS-CoV-2 este dramatică, avertizează Angela Merkel

Coronavirus: Situaţia legată de infecţiile cu SARS-CoV-2 este dramatică, avertizează Angela Merkel

Situaţia legată de contaminările cu SARS-CoV-2 este dramatică în Germania, a recunoscut miercuri cancelarul în exerciţiu Angela Merkel, cerând o accelerare a distribuirii dozelor de suprarapel (booster) şi îndemnându-i pe cei sceptici cu privire la vaccinare să-şi revizuiască opinia, potrivit Reuters.

Institutul Robert Koch, principala autoritate sanitară germană, a raportat miercuri că numărul de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 a crescut cu 52.000, în contextul în care cel de-al patrulea val al pandemiei se înăspreşte în Europa.

"Nu este încă târziu pentru a opta pentru prima doză de vaccin", a declarat Merkel, participând la un congres al primarilor din Germania. "Toţi cei care se vaccinează se protejează pe sine şi pe ceilalţi. Şi, dacă destui oameni se vaccinează, aceasta este calea de ieşire din pandemie", a pledat cancelarul german, aflat la sfârşit de mandat.

Se impune un "efort naţional" pentru a lansa o distribuire în masă a vaccinurilor pentru a treia doză, întrucât protecţia oferită de vaccin a început să scadă la şase luni după a doua doză, a explicat Merkel. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...